Franciszkańska ACEROLA FORTE - Naturalna witamina C 200g
Suplement diety w postaci naturalnej proszkowej
Czym jest acerola
Acerola znalazła zastosowanie w medycynie naturalnej dzięki swoim wyjątkowym właściwościom leczniczym. W jej składzie znajdziemy jednak nie tylko witaminę C. Acerola jest również źródłem innych przeciwutleniaczy jak karotenoidy i antocyjany.
Acerola - właściwości :
Acerola to gatunek krzewu, który należy do rodziny malpigiowatych i pochodzi z Wysp Karaibskich. Roślina rośnie naturalnie w Meksyku, Teksasie, Ameryce Środkowej, a także w północnej części Ameryki Południowej. Krzaki aceroli posiadają małe owoce o mocnym czerwonym lub purpurowym kolorze. Wyglądem i kształtem przypominają więc wiśnię lub czereśnię. Miąższ owoców aceroli jest bardzo soczysty i dość kwaśny. We wnętrzu owoców aceroli znajdują się trzy pestki. Owoce aceroli były kiedyś wykorzystywane do leczenia ospy wietrznej, anemii, a nawet chorób płuc i wątroby. W aceroli znajdziemy bogactwo wielu składników odżywczych i witamin.
Owoce aceroli zawierają nie tylko witaminę C, ale też witaminę A, witaminy z grupy B oraz białko, wapń, żelazo, magnez, mangan, fosfor i kwas jabłkowy. Owoce aceroli to również źródło kwasu foliowego, potasu, sodu, cynku, beta-karotenu i flawonoidów. W Aceroli znajdziemy również nienasycone kwasy tłuszczowe.
Zawarta w aceroli witamina A i C posiada bardzo dużą aktywność, która pobudza do produkcji przeciwciał i chroni organizm przed wolnymi rodnikami. Acerolę warto zatem stosować w profilaktyce chorób nowotworowych, miażdżycy i choroby Alzheimera lub też innych chorób wieku podeszłego. Ponadto spożywanie aceroli regularnie, pozytywnie wpłynie również na pracę nerek i serca.
Ponadto acerola jest polecana osobom przemęczonym, które odczuwają osłabienie. Acerola pomoże również walczyć ze skutkami chorób obniżających sprawność fizyczną oraz umysłową. Acerolę powinny zatem spożywać również m.in. osoby z chorą tarczycą lub cierpiące z powodu chronicznego stresu.
Opis produktu :
Zawarta w suplemencie diety naturalna witamina C, pochodząca z Aceroli (Malpighia glabra) pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, zębów, chrząstki, dziąseł; pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i odpornościowego
w trakcie intensywnych ćwiczeń fizycznych; zwiększa przyswajanie żelaza; pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym; przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Zawartość netto: 200g
Kraj pochodzenia : Francja