Szukaj

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z czarnuszką 500g

Producent: PIĘĆ PRZEMIAN
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z czarnuszką Pięć Przemian
Dostępność: Brak w magazynie
17,00 zł
i h
Wyślij do
*
*
Sposób wysyłki
Nazwa
Przybliżony czas
Cena
Brak opcji wysyłki

Mieszanka chleba bezglutenowego z czarnuszką 500 g

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z czarnuszką

Składniki:
mąka owsiana bezglutenowa, słonecznik, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska, czarnuszka 1,2 %. 


Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Wartość odżywcza w 100 g produktu: 

wartość energetyczna: 1737 kJ/417 kcal

Tłuszcz: 20 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g

Węglowodany: 36 g

w tym cukry: 1,4 g

Białko: 14 g

Błonnik: 16 g

Sól 1,3 g 

 

Zawartość netto: 500g

Specyfikacja
Składnikimąka owsiana bezglutenowa, słonecznik, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska, czarnuszka 1,2 %
Sposób użyciaSposób przygotowania: 1. Nagrzej piekarnik do 190°C. 2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym. 3. Wsyp mieszankę do miski. 4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody. 5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny. 6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
OstrzeżeniaProdukt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Znaczniki produktu