Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z goji 500G

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z goji Pięć Przemian 500g
Producent: PIĘĆ PRZEMIAN
Dostępność: Brak w magazynie
16,50 zł
Wyślij do
*
*
Sposób wysyłki
Nazwa
Przybliżony czas
Cena
Brak opcji wysyłki

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z goji 500G

Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, słonecznik, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, suszone jagody goji 6%, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska. 

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechyPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. 

Sposób przygotowania:

1. Nagrzej piekarnik do 190°C.

2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.

3. Wsyp mieszankę do miski. 

4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.

5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.

6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia. 



Wartość odżywcza w 100 g produktu: 

wartość energetyczna: 1678 kJ / 402 kcal

Tłuszcz: 18 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g

Węglowodany: 38 g

w tym cukry: 4,6 g

Białko: 14 g

Błonnik: 17 g

Sól: 1,6 g

Zawartość netto: 500g

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z goji 500G

Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, słonecznik, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, suszone jagody goji 6%, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska. 

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechyPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. 

Sposób przygotowania:

1. Nagrzej piekarnik do 190°C.

2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.

3. Wsyp mieszankę do miski. 

4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.

5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.

6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia. 



Wartość odżywcza w 100 g produktu: 

wartość energetyczna: 1678 kJ / 402 kcal

Tłuszcz: 18 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g

Węglowodany: 38 g

w tym cukry: 4,6 g

Białko: 14 g

Błonnik: 17 g

Sól: 1,6 g

Zawartość netto: 500g

Specyfikacja
NazwaWartość
Składnikimąka owsiana bezglutenowa, słonecznik, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, suszone jagody goji 6%, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska
OstrzeżeniaProdukt może zawierać alergeny: orzechy.
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Specyfikacja
NazwaWartość
Składnikimąka owsiana bezglutenowa, słonecznik, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, suszone jagody goji 6%, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska
OstrzeżeniaProdukt może zawierać alergeny: orzechy.
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Znaczniki produktu