Himalyo 100% SOK Z GOJI 350ml

52,50 zł
Wyślij do
*
*
Sposób wysyłki
Nazwa
Przybliżony czas
Cena
Brak opcji wysyłki

100% sok z owoców kolcowoju chińskiego w certyfikowanej jakości BIO.

Sok jest starannie tłoczony na zimno wyłącznie ze świeżych, ręcznie zbieranych owoców kolcowoju chińskiego, które dzięki wysokogórskiemu pochodzeniu i trudnym warunkom klimatycznym zawierają unikalną koncentrację składników odżywczych.

Napój to eliksir zdrowia, młodości i piękna. Jego regularne stosowanie zapewnia organizmowi niezbędną witalność i energię.

  • Silne działanie przeciwutleniające, wchłanianie wolnych rodników w organizmie, ochrona przed stresem oksydacyjnym
  • Harmonizacja funkcji centralnego układu nerwowego, łagodzenie depresji, nerwowości i drażliwości
  • Wspomaganie funkcji enzymów trawiennych, utrzymywanie odpowiedniego poziomu tłuszczu i cukru we krwi, utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi
  • Regeneracja układu krążenia i wzmocnienie naczyń krwionośnych

Sok z owoców goji jest odpowiedni dla całej rodziny i może być spożywany przez dzieci od trzeciego roku życia.

Zalecane dawkowanie: 25 ml soku dziennie.

GOJI – kolcowój chiński – jest zasłużenie sklasyfikowany jako super pożywienie, które określa się jako bogate w składniki odżywcze pokarmy pełne witamin, minerałów, błonnika, przeciwutleniaczy i składników odżywczych pochodzenia roślinnego, zatem są szczególnie korzystne dla zdrowia i dobrego samopoczucia.

Medycyna chińska

W medycynie chińskiej owoce kolcowoju chińskiego są używane głównie jako środek wzmacniający witalność i przedłużający życie. Zaleca się regularne stosowanie w celu utrzymania odpowiedniego poziomu cholesterolu i optymalnego ciśnienia krwi, zapobiegania i leczenia chorób nerek oraz ochrony wątroby. Ponadto, również do poprawy wzroku i profilaktyki oraz chorób oczu. Chińska medycyna zaleca również stosowanie kolcowoju do wzmocnienia mięśni i kości.

Ogólne działanie

Niezliczone badania kliniczne wykazały korzystny wpływ kolcowoju na organizm ludzki. Na przykład w latach 2008–2009 przeprowadzono łącznie 5 randomizowanych badań medycznych w Stanach Zjednoczonych, które zgodnie wykazały ogólną poprawę subiektywnego stanu pacjentów otrzymujących sok z GOJI w porównaniu z grupą kontrolną, która otrzymywała placebo. Pacjentom podawano ilość soku odpowiadającą 150 g świeżych owoców przez 14 dni. Efekt polegał na subiektywnym dobrym samopoczuciu, poprawie stanu neurologicznego i psychicznego oraz funkcji układu krążenia, mięśniowego i trawiennego, bez żadnych skutków ubocznych.

Działanie przeciwutleniające

W kilku badaniach in vivo (w żywych organizmach) i in vitro (w sztucznych warunkach laboratoryjnych) wykazano działanie przeciwutleniające owoców kolcowoju. Głównymi substancjami czynnymi są polisacharydy, flawonoidy i aminokwas trimetyloglicyna (betaina). Substancje te przyczyniają się do działania przeciwutleniającego dzięki ich zdolności redukcji i absorpcji wolnych rodników, które powstają podczas tak zwanego stresu oksydacyjnego. W rezultacie powoduje uszkodzenie struktur organizmu, co może prowadzić do chorób onkologicznych.
Wykazano działanie ochronne na rogówkę oka przed uszkodzeniem oksydacyjnym w chorobach takich jak jaskra, niedokrwienie siatkówki i cukrzyca. Kolejnym sprawdzonym działaniem przeciwutleniającym jest ochrona komórek wątroby.

Wpływ na cerę i skórę

Zwłaszcza olej ekstrahowany z nasion goji jest szeroko stosowany w kosmetykach, stosuje się bezpośrednio na skórę. Aktywnie bowiem działa przeciwko starzeniu komórek skóry i rewitalizuje wierzchnie i głębsze struktury skóry. Zapewnia jej naturalną odnowę i jest silnym środkiem przeciwstarzeniowym. Substancje zawarte w nasionach goji mają działanie zmiękczające i ujędrniające. Wyrównują zawartość melaniny w skórze, minimalizują hiperpigmentację i nierówność kolorów. Zewnętrzne stosowanie oleju ochroni skórę przed czynnikami drażniącymi środowiska i promieniowaniem UV.

100% sok z owoców kolcowoju chińskiego w certyfikowanej jakości BIO.

Sok jest starannie tłoczony na zimno wyłącznie ze świeżych, ręcznie zbieranych owoców kolcowoju chińskiego, które dzięki wysokogórskiemu pochodzeniu i trudnym warunkom klimatycznym zawierają unikalną koncentrację składników odżywczych.

Napój to eliksir zdrowia, młodości i piękna. Jego regularne stosowanie zapewnia organizmowi niezbędną witalność i energię.

  • Silne działanie przeciwutleniające, wchłanianie wolnych rodników w organizmie, ochrona przed stresem oksydacyjnym
  • Harmonizacja funkcji centralnego układu nerwowego, łagodzenie depresji, nerwowości i drażliwości
  • Wspomaganie funkcji enzymów trawiennych, utrzymywanie odpowiedniego poziomu tłuszczu i cukru we krwi, utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi
  • Regeneracja układu krążenia i wzmocnienie naczyń krwionośnych

Sok z owoców goji jest odpowiedni dla całej rodziny i może być spożywany przez dzieci od trzeciego roku życia.

Zalecane dawkowanie: 25 ml soku dziennie.

GOJI – kolcowój chiński – jest zasłużenie sklasyfikowany jako super pożywienie, które określa się jako bogate w składniki odżywcze pokarmy pełne witamin, minerałów, błonnika, przeciwutleniaczy i składników odżywczych pochodzenia roślinnego, zatem są szczególnie korzystne dla zdrowia i dobrego samopoczucia.

Medycyna chińska

W medycynie chińskiej owoce kolcowoju chińskiego są używane głównie jako środek wzmacniający witalność i przedłużający życie. Zaleca się regularne stosowanie w celu utrzymania odpowiedniego poziomu cholesterolu i optymalnego ciśnienia krwi, zapobiegania i leczenia chorób nerek oraz ochrony wątroby. Ponadto, również do poprawy wzroku i profilaktyki oraz chorób oczu. Chińska medycyna zaleca również stosowanie kolcowoju do wzmocnienia mięśni i kości.

Ogólne działanie

Niezliczone badania kliniczne wykazały korzystny wpływ kolcowoju na organizm ludzki. Na przykład w latach 2008–2009 przeprowadzono łącznie 5 randomizowanych badań medycznych w Stanach Zjednoczonych, które zgodnie wykazały ogólną poprawę subiektywnego stanu pacjentów otrzymujących sok z GOJI w porównaniu z grupą kontrolną, która otrzymywała placebo. Pacjentom podawano ilość soku odpowiadającą 150 g świeżych owoców przez 14 dni. Efekt polegał na subiektywnym dobrym samopoczuciu, poprawie stanu neurologicznego i psychicznego oraz funkcji układu krążenia, mięśniowego i trawiennego, bez żadnych skutków ubocznych.

Działanie przeciwutleniające

W kilku badaniach in vivo (w żywych organizmach) i in vitro (w sztucznych warunkach laboratoryjnych) wykazano działanie przeciwutleniające owoców kolcowoju. Głównymi substancjami czynnymi są polisacharydy, flawonoidy i aminokwas trimetyloglicyna (betaina). Substancje te przyczyniają się do działania przeciwutleniającego dzięki ich zdolności redukcji i absorpcji wolnych rodników, które powstają podczas tak zwanego stresu oksydacyjnego. W rezultacie powoduje uszkodzenie struktur organizmu, co może prowadzić do chorób onkologicznych.
Wykazano działanie ochronne na rogówkę oka przed uszkodzeniem oksydacyjnym w chorobach takich jak jaskra, niedokrwienie siatkówki i cukrzyca. Kolejnym sprawdzonym działaniem przeciwutleniającym jest ochrona komórek wątroby.

Wpływ na cerę i skórę

Zwłaszcza olej ekstrahowany z nasion goji jest szeroko stosowany w kosmetykach, stosuje się bezpośrednio na skórę. Aktywnie bowiem działa przeciwko starzeniu komórek skóry i rewitalizuje wierzchnie i głębsze struktury skóry. Zapewnia jej naturalną odnowę i jest silnym środkiem przeciwstarzeniowym. Substancje zawarte w nasionach goji mają działanie zmiękczające i ujędrniające. Wyrównują zawartość melaniny w skórze, minimalizują hiperpigmentację i nierówność kolorów. Zewnętrzne stosowanie oleju ochroni skórę przed czynnikami drażniącymi środowiska i promieniowaniem UV.