BIOOIL Olej rydzowy / Olej z lnianki 500 ml

Producent: Biooil
Dostępność: 2 w magazynie
28,00 zł
Wyślij do
*
*
Sposób wysyłki
Nazwa
Przybliżony czas
Cena
Brak opcji wysyłki

Olej rydzowy jest bardzo bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – około połowę stanowią wielonienasycone kwasy tłuszczowe, należące do grupy omega-3 oraz omega-6. Warto podkreślić, że olej rydzowy jest również znakomitym źródłem naturalnej witaminy A, B i E.

Pojemność netto: 500ml

Olej rydzowy jest bardzo bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – około połowę stanowią wielonienasycone kwasy tłuszczowe, należące do grupy omega-3 oraz omega-6. Warto podkreślić, że olej rydzowy jest również znakomitym źródłem naturalnej witaminy A, B i E.

Pojemność netto: 500ml

Specyfikacja
NazwaWartość
SkładnikiOlej rydzowy jest bardzo bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – około połowę stanowią wielonienasycone kwasy tłuszczowe, należące do grupy omega-3 oraz omega-6. Warto podkreślić, że olej rydzowy jest również znakomitym źródłem naturalnej witaminy A, B i E.
Sposób użyciaOlej z lnicznika (rydzowy) tłoczony na zimno, nierafinowany i nieoczyszczony powinien być stosowany wyłącznie na zimno – nie należy na nim smażyć, piec, gotować ani podgrzewać. Olej rydzowy daje wiele możliwości kulinarnych – ma bardzo ciekawy smak i przyjemny kolor, będzie więc znakomitym uzupełnieniem wielu potraw/
PrzechowywanieOlej rydzowy należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.
Specyfikacja
NazwaWartość
SkładnikiOlej rydzowy jest bardzo bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – około połowę stanowią wielonienasycone kwasy tłuszczowe, należące do grupy omega-3 oraz omega-6. Warto podkreślić, że olej rydzowy jest również znakomitym źródłem naturalnej witaminy A, B i E.
Sposób użyciaOlej z lnicznika (rydzowy) tłoczony na zimno, nierafinowany i nieoczyszczony powinien być stosowany wyłącznie na zimno – nie należy na nim smażyć, piec, gotować ani podgrzewać. Olej rydzowy daje wiele możliwości kulinarnych – ma bardzo ciekawy smak i przyjemny kolor, będzie więc znakomitym uzupełnieniem wielu potraw/
PrzechowywanieOlej rydzowy należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.