BIOOIL Olej rzepakowy tłoczony na zimno 250 ml

Producent: Biooil
Dostępność: Brak w magazynie
11,00 zł
Wyślij do
*
*
Sposób wysyłki
Nazwa
Przybliżony czas
Cena
Brak opcji wysyłki

OLEJ RZEPAKOWY firmy Laboratorium BIOOIL® produkowany jest ze starannie wyselekcjonowanych nasion rzepaku. Jest to olej w 100% naturalny, tłoczony na zimno, nierafinowany, bez sztucznych dodatków i środków konserwujących.W trakcie uprawy rzepaku oraz w procesie produkcyjnym nie były stosowane nawozy sztuczne, środki ochrony roślin i inne środki chemiczne. Olej rzepakowy firmy Laboratorium BIOOIL® charakteryzuje się przyjemnym naturalnym smakiem i zapachem.

Pojemność netto: 250ml

OLEJ RZEPAKOWY firmy Laboratorium BIOOIL® produkowany jest ze starannie wyselekcjonowanych nasion rzepaku. Jest to olej w 100% naturalny, tłoczony na zimno, nierafinowany, bez sztucznych dodatków i środków konserwujących.W trakcie uprawy rzepaku oraz w procesie produkcyjnym nie były stosowane nawozy sztuczne, środki ochrony roślin i inne środki chemiczne. Olej rzepakowy firmy Laboratorium BIOOIL® charakteryzuje się przyjemnym naturalnym smakiem i zapachem.

Pojemność netto: 250ml

Specyfikacja
NazwaWartość
SkładnikiOlej rzepakowy bywa nazywany „oliwą Północy” ze względu na bardzo podobny skład występujących w nim kwasów tłuszczowych jak w oliwie z oliwek. Olej rzepakowy jest źródłem kwasów Omega 3, co czyni z niego bardzo cenny element codziennej diety. Dieta bogata w kwasy Omega 3 pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu i trójglicerydów, dzięki czemu zmniejsza ryzyko chorób serca i układu krążenia.
Sposób użyciaKorzystny efekt występuje w przypadku dziennego spożycia 2 g kwasu alfa-linolenowego (ALA). Nienasycone kwasy tłuszczowe poprawiają kondycję skóry i chronią ją przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych. Olej ten jest doskonały do pielęgnacji cery suchej, wrażliwej, łuszczącej się i słabo ukrwionej, podnosi skuteczność działania stosowanych kosmetyków, ponieważ działając od wewnątrz, dociera do wszystkich warstw skóry właściwej. Olej rzepakowy powinno się spożywać na zimno, np. jako dodatek do sałatek, surówek, sosów czy dipów.
PrzechowywanieOlej rzepakowy należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.
Zawartość w zalecanej porcji dziennejKorzystny efekt występuje w przypadku dziennego spożycia 2 g kwasu alfa-linolenowego (ALA).
Specyfikacja
NazwaWartość
SkładnikiOlej rzepakowy bywa nazywany „oliwą Północy” ze względu na bardzo podobny skład występujących w nim kwasów tłuszczowych jak w oliwie z oliwek. Olej rzepakowy jest źródłem kwasów Omega 3, co czyni z niego bardzo cenny element codziennej diety. Dieta bogata w kwasy Omega 3 pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu i trójglicerydów, dzięki czemu zmniejsza ryzyko chorób serca i układu krążenia.
Sposób użyciaKorzystny efekt występuje w przypadku dziennego spożycia 2 g kwasu alfa-linolenowego (ALA). Nienasycone kwasy tłuszczowe poprawiają kondycję skóry i chronią ją przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych. Olej ten jest doskonały do pielęgnacji cery suchej, wrażliwej, łuszczącej się i słabo ukrwionej, podnosi skuteczność działania stosowanych kosmetyków, ponieważ działając od wewnątrz, dociera do wszystkich warstw skóry właściwej. Olej rzepakowy powinno się spożywać na zimno, np. jako dodatek do sałatek, surówek, sosów czy dipów.
PrzechowywanieOlej rzepakowy należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.
Zawartość w zalecanej porcji dziennejKorzystny efekt występuje w przypadku dziennego spożycia 2 g kwasu alfa-linolenowego (ALA).