BIOOIL Olej z czarnuszki egipskiej tłoczony na zimno 250 ml

Producent: Biooil
Dostępność: 8 w magazynie
54,00 zł
Wyślij do
*
*
Sposób wysyłki
Nazwa
Przybliżony czas
Cena
Brak opcji wysyłki

Olej czarnuszkowy marki Laboratorium Biooil jest pozyskiwany metodą tłoczenia na zimno – do produkcji oleju z czarnuszki wykorzystujemy specjalnie wyselekcjonowane najwyższej jakości nasiona czarnuszki egipskiej. Olej z czarnuszki ma intensywny, korzenny smak i aromat – dzięki niemu potrawy z jego dodatkiem nabierają nowego, orientalnego charakteru.

Pojemność netto: 250ml

Olej czarnuszkowy marki Laboratorium Biooil jest pozyskiwany metodą tłoczenia na zimno – do produkcji oleju z czarnuszki wykorzystujemy specjalnie wyselekcjonowane najwyższej jakości nasiona czarnuszki egipskiej. Olej z czarnuszki ma intensywny, korzenny smak i aromat – dzięki niemu potrawy z jego dodatkiem nabierają nowego, orientalnego charakteru.

Pojemność netto: 250ml

Specyfikacja
NazwaWartość
SkładnikiNasiona czarnuszki mają bardzo ciekawy skład biochemiczny – zawarte są w niej różne substancje takie jak steroidy (m.in. fitosterol, stigmasterol, kampesteron, cholesterol, alfa-spinasterol), saponozydy triterpenoe, kumaryny, olejek eteryczny (nigellon i tymochinon), kwasy tłuszczowe czy gorzka nigellina. To właśnie naturalne biologiczne bogactwo czarnuszki sprawia, że jest ona tak wyjątkowa!
Sposób użyciaOlej z czarnuszki można wykorzystać do sałatek, do past warzywnych, do surówek, do koktajli. Doskonale sprawdza się również jako baza sosów na zimno.
PrzechowywanieOlej z czarnuszki należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu – można przechowywać go w lodówce.
Specyfikacja
NazwaWartość
SkładnikiNasiona czarnuszki mają bardzo ciekawy skład biochemiczny – zawarte są w niej różne substancje takie jak steroidy (m.in. fitosterol, stigmasterol, kampesteron, cholesterol, alfa-spinasterol), saponozydy triterpenoe, kumaryny, olejek eteryczny (nigellon i tymochinon), kwasy tłuszczowe czy gorzka nigellina. To właśnie naturalne biologiczne bogactwo czarnuszki sprawia, że jest ona tak wyjątkowa!
Sposób użyciaOlej z czarnuszki można wykorzystać do sałatek, do past warzywnych, do surówek, do koktajli. Doskonale sprawdza się również jako baza sosów na zimno.
PrzechowywanieOlej z czarnuszki należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu – można przechowywać go w lodówce.