Olej z ogórecznika tłoczony na zimno 250 ml

Producent: Biooil
Dostępność: Brak w magazynie
71,50 zł
Wyślij do
*
*
Sposób wysyłki
Nazwa
Przybliżony czas
Cena
Brak opcji wysyłki

Olej z ogórecznika tłoczony jest z nasion ogórecznika lekarskiego (Borago officinalis) . Nazwa rośliny zdradza poniekąd jej smak – liście rośliny mają charakterystyczny ogórkowy posmak i zapach. Niestety nasiona nie posiadają takiego aromatu – sam olej z ogórecznika jest bardzo delikatny w smaku.

Olej z ogórecznika tłoczony jest z nasion ogórecznika lekarskiego (Borago officinalis) . Nazwa rośliny zdradza poniekąd jej smak – liście rośliny mają charakterystyczny ogórkowy posmak i zapach. Niestety nasiona nie posiadają takiego aromatu – sam olej z ogórecznika jest bardzo delikatny w smaku.

Specyfikacja
NazwaWartość
SkładnikiOlej z ogórecznika to doskonałe naturalne źródło bardzo cennych niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych takich jak kwas linolowy czy kwas gamma-linolenowych (GLA). Poza cennymi tłuszczami, olej z ogórecznika dostarcza nam licznych witamin i flawonoidów, garbników oraz pierwiastków takich jak żelazo, potas, magnez, cynk.
Sposób użyciaOlej z ogórecznika, który został wytłoczony na zimno, powinno się stosować wyłącznie na zimno. Nie podgrzewamy go, nie używamy do gotowania, pieczenia czy smażenia. Olej ogórecznikowy znakomicie sprawdzi się w kuchni ‘na zimno’ jako dodatek do sałatek, surówek, past warzywnych i twarogowych oraz samodzielnie w kuracji ssania lub picia oleju.
PrzechowywanieOlej z ogórecznika należy przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce w temperaturze 4-10 stopni Celsjusza. Chronić przed światłem.
Specyfikacja
NazwaWartość
SkładnikiOlej z ogórecznika to doskonałe naturalne źródło bardzo cennych niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych takich jak kwas linolowy czy kwas gamma-linolenowych (GLA). Poza cennymi tłuszczami, olej z ogórecznika dostarcza nam licznych witamin i flawonoidów, garbników oraz pierwiastków takich jak żelazo, potas, magnez, cynk.
Sposób użyciaOlej z ogórecznika, który został wytłoczony na zimno, powinno się stosować wyłącznie na zimno. Nie podgrzewamy go, nie używamy do gotowania, pieczenia czy smażenia. Olej ogórecznikowy znakomicie sprawdzi się w kuchni ‘na zimno’ jako dodatek do sałatek, surówek, past warzywnych i twarogowych oraz samodzielnie w kuracji ssania lub picia oleju.
PrzechowywanieOlej z ogórecznika należy przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce w temperaturze 4-10 stopni Celsjusza. Chronić przed światłem.